22 Ocak 2011 Cumartesi

Romantik ve Stil Sahibi Phillip Lim

Röportajlarını okuduğum tasarımcıların hepsine sorulan bir soru vardır. "Modaya olan ilginiz ne zaman ve nasıl başladı?" Herkesten alınan cevap ise hemen hemen birbirine benzer, ya çocukluklarında oyuncak bebeklerine kıyafet dikmiş ya da annelerinin dikiş makinesinde ilk denemelerini yapmışlardır. Phillip Lim için ise durum biraz daha farklı gelişmiş.

Amerika'nın büyük mağazalarından biri olan Barneys'de haftasonları çalışmak için işe giren Lim, henüz bir portfolyosu bile yokken Katayone Adeli'nin yanında staj yapma şansını yakalamış. Sonrasında yeteneği fark edilen Lim tasarım ekibine katılmış. 31 yaşına geldiğinde ise yaşı ve adının bir araya geldiği 3.1 Philip Lim isimli markasını arkadaşı Wen Zhou ile birlikte yaratmış.

California'da büyüyen Lim şu anda New York'ta çalışıyor ve SoHo'da tek odalı bir evde köpeği Oliver (Fransız Buldog) ile yaşıyor. Hatta Oliver'ın modelliğini yaptığı bir köpek giyim koleksiyonu da bulunuyor.

Alexa Chung, Rachel Bilson, Diane Kruger, Helena Christensen gibi ünlülerin tasarımlarını bol bol giydiği Lim, 2011 Bahar/Yaz sezonu için hazırladığı koleksiyonla da gönülleri fethetti.

Zarafetiyle beğeni toplamak isteyen fakat olgun durmaktan kaçınan bayanlara uygun tasarımlar yaratan Lim'in son koleksiyonunda da şıklık detaylara gizlenmişti. Kullanılan ipek, organze, şifon kumaşlar ve yer yer kıyafetleri ışıldatan boncuklar Lim'in ne kadar ince bir zevke sahip olduğunu gözler önüne serdi.

phillim lim5

Nötral renklerin ağırlıkta olduğu defilede podyumda kullanılan dekorasyon söylenene göre Lim'in yatak odasında bulunan heykellerin birkaç beden büyüğüymüş. Fakat bunun sadece bir tesadüf olduğunu düşünmek doğru mu bilemiyorum çünkü heykellerin parçalanmış ve tekrar üst üste konulmuş hali Lim'in eteklerde kullandığı üst üste gelen geometrilerin ilham perisi olabilir diye düşünmeden edemedim.

phillim lim3

Renk paletinin deve tüyü, gri-kahverengi, pudra ve ten rengi tonlarında gezindiği defilede ara ara sürpriz yapan bebek mavisi ise umudu ve Lim'in Charlotte Gaingsbourg'un Dandelion şarkısından ilham aldığı ‘She walks crooked and paints her eyelids blue…dande-lion, I wanna go there too.’ dizelerini anımsatıyordu.

phillip lim

phillim lim4

Hiçbir abartı ve süsün yer almadığı defilede Lim'in çanta, gözlük ve ayakkabı tasarımları çok yerinde bir dozda izleyicilere göz kırpıyor, modellerin şıklığını tamamlıyordu.

Bana göre Lim'in başarısının sırrı, stil sahibi bayanların üzerlerinde ne taşımak istediklerini çok iyi anlayabiliyor oluşundan geliyor. Kıyafetleri, hem ofiste hem de ofis sonrası katılmamız gereken herhangi bir organizasyonda gereken şıklığı bizlere sunuyor.

phillip lim2

Asya kökenli Amerikan tasarımcıların herkesi şaşırttığı günümüzde Phillip Lim de Jason Wu, Alexander Wang gibi süper yeteneklerin arasında farklı tarzıyla adından söz ettiriyor. 2011 yılında şirket gelirlerinin 60 milyon doları bulması beklenen Phillip Lim markasının başarısı uzun süre devam edeceğe benziyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder