30 Aralık 2011 Cuma

Küçük Yılbaşı Lokmaları!

Yeni yılda aradığın ne varsa, ho ho ho :) ezgileriyle son iş gününü yaşadığımız saatlerde sevgili müdürümüzün de aşağıdaki güzelim kurabiyelerden getirmesiyle birlikte mutluluk seviyemiz zirveye ulaştı :)

2012 Cookie

Bunun üzerine ben de sizinle yılbaşı ruhunu yaşatmak için mutfağınızda kolaylıkla yapabileceğiniz minik Noel Baba şapkalı ıslak kek tarifini paylaşmak istedim. (Tarif Sweeth Tooth isimli blogdan, http://www.ericasweettooth.com/)

Noel Baba brownie

Malzemeler:
12-16 adet çilek
Vanilya-mascarpone kreması

Vanilya-Mascarpone Kreması:
Yarım çay fincanı oda sıcaklığında tereyağ
16 çorba kaşığı oda sıcaklığında mascarpone peyniri(büyük marketlerde bulabilirsiniz yoksa labne peynir kullanılabilir)
3 çay fincanı pudra şekeri (1 kutuya tekabül ediyor)
1 paket vanilin
1 tutam tuz

Islak Kek:
Brownie(Islak Kek) tarifi için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz. Portakal Ağacı'nda yayınlanan bu tarifi ben daha önce denedim ve çok beğendim. Siz de bu keki yaptıktan sonra varsa daire şeklinde bir kurabiye kalıbı yoksa likör veya shot bardağı yardımıyla küçük yuvarlaklar çıkartabilirsiniz.
http://www.portakalagaci.com/oburcuk/2006/04/en_gzel_islak_k.html

Yapılışı:
Tereyağı ve peyniri derin bir kabın içinde mikser yardımıyla homojen, hafif ve kremamsı oluncaya kadar karıştırıyoruz. Üzerine vanilin ve tuzu ekliyoruz. Ardından çay fincanına boşalttığımız pudra şekerini yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Yoğunluğunun ve tadının uygun olduğu noktada şeker eklemeyi bırakabilir veya az geldiyse biraz daha şeker ilave edebilirsiniz.

Kestiğimiz brownie dairelerinin her birinin üzerine bir tatlı kaşığı krema ekliyoruz. Üzerlerine de saplarını keserek dolgun taraflarını düzlediğimiz çilekleri oturtuyoruz ve içine gömülmesi için hafifçe bastırıyoruz. Çileğin sivri ucuna da minik bir top krema ekleyerek Noel Baba şapkamızın ponponunu tamamlıyoruz.

Küçük lokmaları afiyetle mideye indirmeden önce de yılbaşı ağacının önünde fotoğraflarını çekip arkadaşlarımıza hava atıyoruz! :)

Mutlu Yıllar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder