30 Eylül 2010 Perşembe

Pasta mı sanat eseri mi?

Biliyorsunuz pasta tasarımı konusunda Türkiye'de onlarca profesyonel kurs var. Artık mahallemizin pastanesi bile klasik pastaların dışına çıkarak şeker hamuru ile süslemeler yapmaya başladı. Bunun yanında kurabiye tasarımı ve süslemesi de çok yaygınlaştı. Ev hanımları hatta kariyer yapmış bayanlar bile bir noktada iş hayatından bunalıp bu kurslara gitmeye başladılar. Başarılı olanlar da işi gücü bırakıp "pasta veya kurabiye tasarımcısı" olmayı seçebiliyorlar. Bu cesur kişilere benzer bir örnek de Maggie Austin isimli tasarımcı, kendisi öyle güzel ürünleri portföyünde barındırıyor ki yarattıklarına sanat eseri demek yanlış olmaz.

Maggie klasik bale eğitiminin ardından French Pastry School'a ait L’art de la Pâtisserie programına katılmış. Dünyanın en iyi hocalarının ışığında aldığı eğitimle kendini geliştirmiş ve dünyadaki en iyi restoranlardan kabul edilen Charlie Trotter's'da staj yaparak tecrübesini arttırmış.

Şimdi sizi Maggie'nin harika tasarımlarıyla baş başa bırakıyorum...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder